Personvernerklæring

Ostebygda SA med org nr: 923 836 241 eier fjellmat.no. Ved bruk av våre nettsider samtykker du til behandling av personopplysninger i henhold til denne erklæring. Det er ikke tillatt med republisering med mindre det er gitt skriftlig tillatelse.

Ostebygda SA v/daglig leder er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger.

Vi behandler i hovedsak opplysninger du har gitt oss dersom du besøker våre nettsider, tar kontakt, oppretter en konto på vår nettside eller sender en bestilling. Opplysningene som samles inn vil kunne bli brukt til å behandle dine forespørsler, f.eks. håndtering av besttillinger, markedsføring, statistikk, drift, vedlikehold og forbedring av våre nettsider.

Ostebygda SA har ikke ansvar for innhold eller behandling av personopplysninger på eksterne nettsider.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i egne personopplysninger som behandles om deg. Du har rett til å kreve korrigering av personopplysninger om deg dersom de er uriktige eller ufullstendige. Du har rett til å bli glemt, det vil si kreve at personopplysninger om deg blir slettet. Med mindre det foreligger et særskilt lovgrunnlag for fortsatt behandling av personopplysningene vil disse bli slettet. Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger, og et samtykke til dette kan alltids trekkes tilbake.

Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og våre salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Utlevering av varer

Vi samarbeider med Posten for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted.

Informasjonskapsler (cookies)

Fjellmat.no benytter seg av cookies. Cookies er små tekstfiler som lagres på enheten du surfer fra når du laster ned en nettside. Vi bruker Cookies primært for å kunne levere funksjonaliteten i nettbutikken samt analysere bruken av våre nettsider og markedsføringstiltak.

Ved bruk av våre nettsider samtykker du til vår bruk av cookies. Derimot kan du i din nettleser blokkere og slette cookies. For mer informasjon om hvordan blokkere og tillatte bruken av informasjonskapsler i din nettleser kan du lese mer på nettvett.no sine nettsider her (ekstern nettside).

Opplysningene som spores gjennom cookies er anonyme.

Vær oppmerksom på at ved å stenge for bruk av cookies, vil du kunne oppleve at våre nettsider ikke fungerer optimalt.

Google analytics

Analyseverktøyet Google Analytics benyttes for å analysere bruk av nettsiden, trafikk og trender på nettstedet. Det samler inn data og lager statistikk slik at vi kan forbedre våre nettsider. All data samlet inn via Google Analytics hos oss blir anonymisert før disse blir lagret av Google. Hvis du ønsker å reservere deg mot Google Analytics, finner du informasjon om dette her (ekstern nettside).

Facebook pixel

Facebook pixel er et analyseverktøy som benyttes for å måle effektiviteten av annonsering fra Facebook. Dette kan benyttes til å sørge for at annonser vises til relevante personer, bygge annonsepublikum og bedre innsikt i effektiviteten ved bruk av Facebook for å skaffe relevant trafikk. Facebook pixel lagrer hvilke annonser brukeren har sett på Facebook, hvilke sider brukeren har besøkt og hvilke konverteringer (bestilling, kontakt o.l) brukeren har utført.

Skjemaer

Opplysninger som angis i et av våre skjemaer lagres for at tjenester på nettsiden skal fungere og for at vi skal kunne svare på og behandle dine forespørsler. Vi lagrer ikke sensitiv informasjon knyttet til betalinger i nettbutikken, se mer under punktet “betalingsløsninger”.

All kontaktinformasjon du oppgir på våre nettsider er synlig for oss, og du aksepterer at denne kan brukes til å kontakte deg dersom det er nødvendig for å behandle din ordre eller svare på dine henvendelser til oss.

Dersom du huker av for «Abonner på nyhendebrev og motta nyheiter og tilbod» eller en lignende sjekkboks når du oppretter en konto hos oss eller gjennomfører en bestilling, aksepterer du at vi kan sende deg nyhetsbrev med stoff knyttet til fjellmat.no, ostebygda eller annet om lokalmatproduksjon eller andre relaterte temaer, samt markdesføring som tilbud, nylanseringer og lignende. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til denne typen kommunikasjon ved å klikke på en lenke nederst i e-postene.

Vær oppmerksom på at dersom du velger å skrive en omtale knyttet til et av våre produkter, vil teksten du skriver, vurderingen du gir og brukernavnet tilknyttet din konto hos oss legges åpent ut for alle besøkende av vår nettside. Dette aksepter du hvis du velger å sende inn en omtale. Vi forbeholder hos retten til å fjerne omtaler. Dette vil for eksempel gjøres dersom omtalen ikke er relevant for produktet den omtaler, vi tror den som har skrevet omtalen ikke har noe grunnlag for å vurdere produktet eller har en personlig agenda knyttet til å skrive omtalen, dersom omtalen eller brukernavn kan oppleves som støtende/krenkende eller andre grunner. Dersom omtalene inneholder linker til andre nettsider eller reklame for andre produkter vil de som hovedregel bli fjernet dersom de ikke er tilknyttet Fjellmat.no eller Ostebygda. Vi forbeholder oss retten til å benytte omtalene i markedsføring.

Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger hos Fjellmat.no er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

Våre betalingsprosesser håndteres av Stripe for kortbetalinger. Stripe er et internasjonalt firma som håndterer intetnetttransaksjoner for flere millioner firmaer i over 120 forskjellige land. I tillegg tilbyr vi betaling gjennom den velkjente norske behandlingsløsningen Vipps.

Stripe eller Vipps avhengig av hvilken betalingsløsing du velger, tar seg av hele betalingstransaksjonen. Nødvendige personopplysninger for å gjennomføre transaksjonen videresendes til de. Vi får aldri vite hele kredittkortnummeret ditt, eller andre sensitive detaljer som benyttes til å gjennomføre handelen i nettbutikken.

Sensitiv betalingsinformasjon vil ikke bli lagret av oss, vi har full taushetsplikt og vil ikke missbruke din informasjon.

Spørsmål

Dersom du har spørsmål til denne erklæringen eller ønsker å utøve dine rettigheter, ta kontakt med oss ved å sende oss en mail på:

Dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven, ta kontakt med oss på samme e-post.

Endringer i denne erklæringen

Vi forbeholder oss retten til å oppdatere eller endre denne erklæringen. Alle endringer gjelder fra det tidspunktet de ble publisert. Dato for siste oppdatering finner du alltid nederst på siden.

Sist oppdatert: 10.04.2020