Pakken inneholder 4 stykker håndverksost fra Rueslåtten Ysteri. Desse er StoreVelten, St. Pål, Kubbeost av geit og Lein.
StoreVelten er ein stor, fast, upasteurisert lagringsost laga på rein, rå kumjølk. Smaken er mild og fin og blir kraftigare ved langtidslagring. Han har vorte lagra i minimum seks månader.
St. Pål liknar StoreVelten, laga med like delar ku- og geitemjølk. Geitemjølka frå Øvrejorde gjer St. Pål kraftigare på smak og får han i tillegg til å modne litt raskare. Han har vorte lagra i minimum seks månader
Kubbeosten av geitemjølk er ein modna kremost, som er modna med mjølkesopp. Ofte vert denne ostetypen kalla chevre. Osten fekk ein gjev bronsemedalje i oste-VM i 2018. Trefjølene som Kubbeostane ligg på, er laga i samarbeid med Vinn Hallingdal. Trefjølene er eit ledd i den lokale verdiskapinga. Viktig for osten, bonden og miljøet
Lein, er ein mjuk raudkittost som er laga på rein, rå kumjølk. Lein er lagra i ca 8 uker og har gode smelteegenskaper og passer perfekt til tartiflette (fransk osterett) og på eit kvart ostefat!
Surdeigsflatbrød er også med i denne pakka. Dette er bakt lokalt og passer utmerket til ostane i pakka.
Det er ca 1,2 kg ost i pakken.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.